27-годишният играч поиска трансфер в средата на последния сезон, тъй като искаше да бъде по-близо до семейството си, но след това се отказа от този вариант. Аржентинецът призна, че е получил оферта за нов договор след края на сезона, но все още не знае какво да прави.

"Собственикът шейх Мансур направи много жертви, за да ме задържи и ако остана в Сити, ще бъде заради него. Той ме привлече, иска да ме задържи, но пък и ми каза, че ще ме пусне, ако така ще бъда щастлив", сподели Тевес, цитиран от БГНЕС.

"Те ми предложиха нов договор през декември, но не исках да преподписвам. Сега отново имам предложение, но не знам дали ще го приема. Манчестър е много скучен град. Няма какво да правя тук. Проблемът е, че все още говоря много лошо английски. Когато договорът ми изтече няма да дойда тук отново - дори на почивка", продължи Карлитос.

Той призна, че някои неща не се купуват с пари. "Никакви пари, никакви коли или други прищевки могат да компенсират момента, когато оставям дъщерите ми на летището. Дали парите решават всичко? Парите не решават нищо. Хората мислят, че трябва да съм щастлив, защото имам всичко, но не мога да купя време да съм с дъщерите си и семейството си", каза още темпераментният играч.

Двете му дъщери живеят с майка си в Аржентина през футболния сезон.