Ръководителите поставят под съмнения и лоялността на холандския специалист спрямо националната селекция.

"Челси и преди са подписвали с играчи, които все още имат контракт. Ако и сега се случи подобно нещо, ще отнесем случая до ФИФА", заявиха от федерацията.

Напрежението по оста федерация-селекционер се е повишило неимоверно след последната евроквалификация на Турция с Белгия (1:1).

"След срещата с Белгия аз отидох в съблекалнята и попитах Хидинки какво смята да прави. Той ми каза, че плановете му са да гледа срещата на втория отбор на Турция, след което да пътува до Южна Корея за благотворителен мач. Впоследствие разбрах обаче, че на момчетата е казал съвсем различно нещо", заяви лично президентът на футбола в Турция Махмут Йозгенер.

Ако Гуус Хидинк се завърне на "Стамфорд Бридж", тогава Роман Абрамович трябва да се бръкне дълбоко и да плати неустойка в размер на 3.5 млн паунда.

Йозгенер е категоричен, че ще гони правата на федерацията докрай: "Не може просто така да дойдеш в Турция и да си тръгнеш, когато пожелаеш".

Назначаването на нов мениджър ще излезе доста солено на "сините" от Лондон. Те вече платиха неустойка в размер на 6 млн.паунда на Карло Анчелоти, а с евентуалните нови 3.5 млн. сумата ще доближи почти 10 млн., предаде livesport.