Ветеранът коментира любопитни неща, свързани с неговите очаквания за предстоящата кампания със "синята" фланелка, която най-вероятно ще е и последната в кариерата му като професионален футболист, предаде Гонг. 

- Въпреки неуспешния сезон, защото като не сме шампиони, сезонът е неуспешен, смятам, че изпратихме една трудна година. Първият полусезон беше тежък, защото играехме и европейски мачове, след това ни останаха само българските. Трябва да влезем заредени със сили и желание за новия сезон.

- Имаше доста притеснения преди разговора с Георги Иванов, бързо ли се договорихте за новите условия, при които ще играеш в Левски?

- Честно да ви кажа всичко премина за около минута-минута и половина. След това си говорихме за други работи. Ние доста добре се познаваме. Няма място за пазарлъци, на бързо си казахме това, което мислим.

- Ще ти бъде ли по-трудно в тази подготовка, тъй като ще ти се наложи да мислиш и за други неща?

- Няма да мисля за други неща. Единственото нещо, което ще ме притеснява е дали ще успеем. Ако не успеем, разбира се, че всичко ще рефлектира върху мен. Надявам се всичко да е наред, Левски да побеждава, да влезе в Лига Европа. Тогава ще бъда много по-спокоен.

- Левски обаче ще се раздели с Гара Дембеле и Тасевски, няма ли да е много по-трудно? Вярваш ли, че ще бъдат достойно техните заместници?

- Винаги съм казвал, че Левски е голям отбор. Този клуб може без всички футболисти. Няма какво да се заблуждаваме, Гарата и Дарко са страхотни футболисти, дали са много на отбора ни. Всеки обаче си има свой план за развитие. Предполагам, че така са преценили, че е по-добре, да излязат в чужбина, за да се развиват. Със сигурност обаче Левски е голям отбор и ще намери достойни заместници.

- Каза план за развитие, ти до вчера учи за треньор, какви са ти амбициите в това поприще?

- Щом съм се захванал с това нещо, искам да го завърша. Не се знае какво ще стане на тези избори, така че съм длъжен да свърша другите работи. Животът е пред мен, дори да бъда избран, това са само четири години. Не мога да кажа, че ще зачеркна футбола завинаги от моя живот. Това е моята страст, това е моята слабост.

- Ще бъде ли Левски по-добър през новия сезон, как ти се струва новата функция на Георги Иванов?

- Със сигурност ще му бъде по-трудно, защото задачите му ще са повече. Това не е първият случай, в който сам човек се занимава с всичките дейности, които предлага един клуб. Знаем, че той работи денонощно, така че трябва да му пожелаем успех, дано се справи, няма какво повече да кажа.

- Една седмица преди старта на лятната подготовка, какво искаш да кажеш на феновете?

- Винаги на феновете съм им казвал едно и също нещо. Те са за да подкрепят отбора. Когато феновете са на стадиона, отборът със сигурност играе по-добре. На празен стадион, по-трудно се играе. Нека присъстват на мачовете и да се радват на победите на Левски.