Спортният директор на "гробарите" Младен Кръстаич лично е говорил с футболиста и ръководството на руския Алания, чиято собственост е Иванов в момента. Пречка пред преминаването на бившия защитник на ЦСКА в западната ни съседка е цената, която руснаците са му сложили.

Партизан трябва да плати компенсация от 800 000 евро за бранителя, като сърбите са успели да намалят сумата, но от Алания са поставили минимум от 500 000 евро за продажбата му. Иван Иванов напусна "армейците" преди няколко сезона, а отборът от Владикавказ плати около 3 милиона долара за него.

Той се представя добре в руската Премиер лига и запази мястото си като титуляр в сърцето на защитата на българския национален отбор. Изявите му са привлекли интереса на гранда от Белград. Скаути на Партизан са наблюдавали Иванов в Подгорица при равенството 1:1 на България в гостуването на Черна гора. Играта му в този мач също е впечатлила сърбите.

Ръководството на Партизан е изгледало и няколко мача на Иван Иванов на видеозапис. Според сърбите той ще пасне перфектно в отбраната на отбора и преговорите с Алания продължават, информира Novsport.