До вчера ата­куващият халф бе на лагер с националния отбор на Румъ­ния в Южна Америка. Там се­верните ни съседи загубиха контролите си с Бразилия (0:1) и от Парагвай (0:2). В първия мач Зику влезе като резерва, а след това записа пълни 90 минути срещу "гуараните".

Зику се похвалил пред съотборника си и добър приятел Чиприан Марика, че ще играе в ЦСКА, твърдят медиите в Румъния. Двама­та били неразделни от нача­лото на лагера, а по време на една от многото им па­ртии шах Янис казал на напа­дателя на Щутгарт: "Чипри­ан, отивам да играя в ЦСКА София".

Това зависи от бъдещето на от­бора му Тимишоара. Към днешна дата то не изглежда никак розово. Румънската футболна федерация разпространи официално съобще­ние до местните медии, че няма шанс клубът да остане в Първа лига.

"След многобройните пуб­ликации в пресата и изказва­ния на хора от ръководство­то на Тимишоара Румънска­та футболна федерация зая­вява: "Изпълнителният коми­тет, който ще заседава на 20 юни, не е компетентен да вземе решение за лицензирането на клубовете, което се извършва от самата Лига 1. Тимишоара и Глория Бист­рица ще започнат новия сезон в по-долните дивизии", се казва в обръщението, предаде Novsport.