Лечков обяви, че ако до 1 юли ЦСКА не се разплати с ОФК Сливен, то той ще напусне Изпълкома на БФС.

"ЦСКА са пословични с това, че не плащат, което доведе клубове като Ботев /Пловдив/ и Локомотив /Мездра/ до фалит. Те не заслужават лиценз", каза още вицепрезидентът и посочи, че спечелилият баража за елитната група Черноморец /Поморие/, не би трябвало да влиза в елита след преотстъпване на права срещу лиценз.

Бившият национал потвърди и становището си, че елитната ни футболна група трябва да бъде редуцирана до по-малко отбори, защото голяма част от тях не отговарят на изискванията на футболната централа.

"Сега по естествен начин ще се намали групата. Поддържам мнението, че на този етап "А" група трябва да бъде от 14 отбора, а по-късно броят да стигне до 12 отбора. "Б" групите си остават засега две с по 10 тима. Дава се възможност повече отбори да играят, въпреки че голяма част от тях не отговарят на условията. До всички клубове във втората дивизия сме изпратили писма, за потвърждаване на участието им за новия сезон. При отказ, ще отпаднат. Ако се окаже, че отборите в "Б" група са малко, ще бъдат обединени в единна група", обяви Лечков, цитиран от Novsport.