Към този момент това е най-вероятният бъдещ отбор на македонския халф, но до трансфер там може да се стигне след месец и половина. При­чината е, че трансфер­ният прозорец в Русия отваря чак на 1 август и до тази дата клубовете не могат да подписват с нови играчи.

Наставник на Красно­дар е Славолюб Муслин и той вече е провел сон­дажи при какви усло­вия може да привлече Тасевски. Фиксираната трансферна сума на полу­защитника е 1 млн. евро и от "Герена" са обявили, че не желаят да я намалят. Сумата обаче изглежда прекалено голяма на рус­наците.

Във времето до 1 август те ще преценят дали могат да намерят по-евтин вариант за ново попълнение. Ако в близ­кия месец не си харесат друг полузащитник, ще започнат по-активни пре­говори с Левски. Това ще стане най-рано в средата на юли.

Самият Тасевски има­ше желание да премине в отбор от Западна Европа, но към момента няма по­добни перспективи пред него. Единственият инте­рес към него е от Красно­дар и от Китай, но маке­донецът не иска да ходи в азиатското първенство.

При така стеклите се обстоятелства Тасевски ще започне тренировки с Левски в петък и почти сигурно ще бъде карто­текиран за мачовете от турнира за Лига Европа. Не е изключено той дори да остане на "Герена" до зи­мата. Този вариант обаче е обвързан с две усло­вности. Първата е Левски да пробие в групите на ЛЕ, а втората е един­ствената оферта за него от Русия да си остане от Краснодар. Така Тасевски ще има възможност пак да изпъкне в мачовете от евротурнирите и евен­туално да се доближи до трансфер в западноевро­пейски клуб, предаде Novsport.