"Всяка година се чувствам по-щастлив. Колкото по-остарява човек във футбола, толкова по-щастлив е той. Имаше много спекулации и коментари около бъдещето ми. Седнахме с Батков и Иванов и се разбрахме с каквото мога да помогна на тима. Сега се концентрирам само във футбола. Отговорностите са големи. Определено ще ме следят под лупа. Левски ми е дал всичко в живота. Нещата с изборите се развиваха постепенно. Дойде злощастният мач с ЦСКА, който загубихме на "Герена", качих се на колата и казах на жена си, че трябва да спра. Дал съм дума за тази кандидатура и мисля, че ще успя да съчетая двете длъжности", обясни той в интервю за предаването "Зона спорт" по Би Ти Ви Екшън.

Бижутера каза още, че спортът му е дал нужната дисциплина и отсече, че е достатъчно амбициран да се впусне в надпреварата на местните избори.

"Спортът ти дава дисциплина, за тези 25 години, които съм във футбола, съм постигнал нещо. Амбициран съм и мисля, че ще успея. Целия си живот свързвам с футбола, всичко ти минава на лента, това е чувство, което остава завинаги. Никога няма да се откъсна от тази игра. Това е, което съм постигнал и смятам, че се оценява от хората. Били сме свидетели на всичко, надявам се да съм политик, който ще го запомнят с добро. Не съм привърженик на задкулисните действия, аз знам какво съм и какво искам да постигна. Чист съм пред себе си", допълни той, цитиран от Novsport.