Проблемът е, че Лил не иска да го продаде на френски клуб. Продължават спекулациите, че Жервиньо ще стане футболист на Арсенал. Предполага се обаче, че желанието на Леонардо, както и на новите катарски собственици да видят Бербатов с фланелката на Пари Сен Жермен, няма да се изпари толкова скоро. Или поне до момента, в който Бербо започне окончателно лятната подготовка с Манчестър Юнайтед.

Стана ясно също, че Пари Сен Жермен търси опорен халф, след като Клод Макелеле се отказа от активния футбол, а Алу Диара от Бордо, който бе спряган за ПСЖ, по всяка вероятност ще отиде във вечния враг Марсилия. Заради това от "Парк де Пренс" са се ориентирали към 26 годишния национал на Хондурас и играч на Тотнъм Уинстън Паласиос.

Националът има 71 мача за Хондурас и бе трансфериран при "шпорите" от Уигън през януари 2009 за 15 милиона евро. Предполага се, че за по-малка сума Паласиос няма да бъде продаден.

От ПСЖ атакуват също звездата на Сент Етиен - офанзивния полузащитник Дмитри Пайе, но той е в полезрението и на Лил. Наставникът на Марсилия пък - Дидие Дешан иска да привлече Еманюел Адебайор. Треньорът познава добре звездата на Того, след като му бе наставник в периода от 2003 до 2005 година в Монако.

Адебайор бе даден под наем на Реал (Мадрид) от Манчестър Сити. В момента обаче Манчини не желае тогоанеца да продължи кариерата си на "Сити ъф Манчестър" и има вероятност Адебайор да акостира на "Велодром".

До този момент Марсилия привлече двама от Лориен. Става въпрос за Морган Амалфитано и Жереми Морел. Всеки момент в отбора трябва да пристигнат Никола Нкулу от Монако и Алу Диара от Бордо.

Леонардо отива в Манчестър за Бербатов