Полузащитникът блесна с таланта си на Европейското първенство за младежи и отбеляза изключително красив и същевременно важен гол за крайното 2:0 за Испания над Швейцария на финала в събота.

Барса не желае да се разделя с Тиаго, но той твърде рядко получава шанс за изява на "Ноу Камп" и сериозно би се замислил над предложението от английския шампион.

Парите, които "червените дяволи" предлагат, са най-добрата оферта, която каталунците получават за халфа досега. "Дейли мейл" твърди, че сър Алекс е отправил офертата още преди феноменалния гол на Алкантара от пряк свободен удар на финала на младежкото първенство, когато той прехвърли вратаря на противника от над 40 метра.

В Барселона знаят, че заради многото топ играчи в състава си едва ли ще могат да наложат Тиаго и през новия сезон. Затова европейските първенци искат или да дадат под наем плеймейкъра, или да го продадат с клауза за обратно откупуване. Това обаче не задоволява сър Алекс, който иска Тиаго за постоянно.

20-годишният Алкантара може да се превърне в прекрасен заместник на Поул Скоулс на "Олд Трафорд", но "блаугранас" не желаят да го продават на един от най-големите си врагове на Стария континент, който победиха 2 пъти за 3 години на финала в Шампионската лига.

Друг вариант за Гуардиола е да пробва да включи Тиаго в сделката за Сеск Фабрегас. По този начин той ще намали цената на капитана на Арсенал и ще направи още по-трудна битката на Юнайтед за върха в Англия, съобщи Novsport.