"Трикольорите" ще играят приятелска среща с Беларус утре от 20:00 часа. Българските национали вече пристигнаха в Минск, като от 18:00 часа ще проведат едно занимание. Според метеорологичните прогнози утре двата тима ще играят на хладно време – градусите ще бъдат около 13-14.

"Защо ме питате мен защо ще играем срещу Беларус? Президентът на Българския футболен съюз знае по-добре. Това ще е важен мач за нас преди важните квалификации с Англия и Швейцария. Все пак трябва да бъде и интересно. Беларус има качествен национален тим, в който играят силни футболисти", коментира германският специалист.

На въпрос защо Димитър Бербатов си е тръгнал от националния отбор, Матеус отсече, че причината за това е, че голмайсторът на Висшата лига е имал проблеми както с БФС така и с журналистите.

"Исках да върна Бербатов, да променя неговото решение, но това е нереалистично. Той си тръгна преди аз да стана треньор. Явно много неща му са се насъбрали през годините, които трудно могат да се забравят", обясни той.

Интересното в случая е, че селекционерът на беларусите също е германец – Бернд Щанге. Лотар Матеус каза, че са срещали двамата и преди, но най-вече на събития, организирани от ФИФА и УЕФА, предаде Novsport.