Нойер бе посрещнат с иронизиращи плакати, надписи и сканидирания, които най-вероятно не биха пожелали и на най-големите си врагове. Вратарят се превърна в "персона нон грата" в Гелзенкирхен, след като "предаде" отбора си за парите на Байерн Мюнхен. Или поне ситуацията изглежда така в очите на най-верните запалянковци на "миньорите", предаде livesport.

Преди да се появи на терена за загрявката от трибуните се чуваха възгласи като "Излизай, к**во!", "Нойер, задник!" и "Юда".

Екстремизмът започна да извира със безпрецедентния 70 метров транспарант, на който феновете бяха изписали следното:
"Скърбим за М. Нойер - † 2005-2011. Възкръснал като безхарактерна марионетка". Посланието вися на северната трибуна в продължение на един час, преди да бъде свалено секунди преди първия съдийски сигнал.

На oще една рисунка феновете бяха изобразили вратаря като жрица на любовта в червения екип на Байерн. Самите провокации към противниковия отбор също не бяха спестени и на много места се наблюдаваха карикатури на баварския клуб, онагледяван с рисунки на прасета и отрязани свински глави.

На друг плакат привърженици упрекваха Нойер за това, че смени родния си клуб с Байерн Мюнхен.
"Ти продаде мъжеството си за пари и титла. Дори и Юда е имал повече чест от теб".

Сред комичните рефрени изпъкваха следните поговорки:
"Ако задниците можеха да летят, то Байерн щеше да бъде летище" и "Нойер, ти искаше да си на Шалке момче, но сега си просто прасе".

Омразата определено властваше на "Фелтинс Арена", но на стадиона имаше и фенове, които отдадоха почит на Нойер за това, което е направил за клуба. Така в противоположния край северната трибуна се виждаше и плакат с надпис -
"Настъпи краят на ерата "Нойер", време е да започне тази на Ралф (Ферман – наследникът на Мануел Нойер на вратата на Шалке).