"Няма да бързаме с избора. Февруари месец другата година има дата за контрола, дотогава ще решим. Ще го обмислим добре, не са много възможностите в България. Вие знаете по сайтовете кои са имената, които фигурират, така че ще ги обмислим. Не сме говорили с никой все още", заяви шефът на родния футбол, цитиран от Novsport.

Твърди се, че изпълкомът към БФС ще избира между Балъков и Пенев. Йордан Лечков иска втория. Още преди назначението на Лотар Матеус кметът на Сливен лобираше за български треньор. Лечков ще получи подкрепата на Николай Гигов, който отдавна настоява за роден селекционер.

"Продължавам да съм на същата позиция. Не искам обаче да говоря сега, защото съм много ядосан и може да кажа някоя глупост", лаконичен беше шефът на Локо (Сф) наскоро.

Иначе в предстоящите два мача – контролата срещу Украйна на 7 октомври в Киев и последната евроквалификация срещу Уелс на 11 октомври в София - трикольорите ще бъдат водени от Михаил Мадански.

"Имаме достатъчно време да изберем нов наставник", каза Боби Михайлов.

Изглежда обаче, че треньорът на Литекс Любо Пенев е с по-малки шансове от Балъков, който води Хайдук Сплит.

"Вече сме пробвали треньорът да бъде едновременно на национално и клубно ниво, знаете не се получи. Най-добре е националният селекционер да си бъде само национален селекционер", смята Михайлов.

На въпрос дали Михаил Мадански може да бъде назначен за постоянно, президентът на БФС отговори: "Нека не гадаем, нека да изкара тези два мача. Знаете, че има мачове и с младежкия национален отбор, така че трябва внимателно да подходим. Не трябва да се пречи на младежкия национален отбор."