Кметът на Сли­вен и босът на Локо Сф Николай Гигов ло­бираха за него още пре­ди да бъде назначен Лотар Матеус.

"С правомо­щията си на вицепрези­дент мога да говоря с все­ки. Чух се с Любо и сме обсъждали възможността да поеме България, никога не ми е отказвал", отсече Лечков.

"Лошото е, че изха­бихме имената на таки­ва велики футболисти ка­то Матеус и Христо Сто­ичков. За последния ми е най-жал. Ицо има ог­ромен потенциал, но го сринахме за отрицател­но време", ядосва се Лечков.

Той обяви, че който и да е новият селекционер, трябва да си предложи щаб и да не бъде пипан в период от 4 години.

"Борислав Михайлов много искаше да присъс­твам на заседанието вче­ра, но не успях. При нула резултати логично е да се стигне до разяла", ка­за още Лечков.

Друг член на Изпъл­кома - Николай Гигов, също застана зад канди­датурата на Любо Пенев.

"Следващият треньор ще бъде избран в кратък срок. Обмисляхме ня­колко имена преди Ма­теус, предложих Любос­лав Пенев. Името му от­ново се завъртя. Той е един от най-подходящи­те хора според мен. Ос­вен добър треньор нас­тавникът трябва да има и силен характер - каза босът на Локо Сф. - Аз лично ще предложа Лю­бо Пенев отново, но пре­ди това ще говорим с Гриша Ганчев. Моето мнение няма да го про­меня, той е най-подходя­щият - категорично", до­бави Гигов, цитиран от Novsport.

Матеус спестил около 100 хиляди евро на БФС