Стоичков беше в Киев през уикенда, където в събота вечерта изгледа голямото дерби на украинския футбол между Динамо и Шахтьор (0:0), след което даде интервю за местното издание на "Спорт Експрес".

"Приключих с националния", отговори Стоичков на въпрос дали няма желание да поеме България след уволнението на Лотар Матеус.

"Вече водих отбора веднъж. На 99,9 процента няма да се върна там. Още повече, че вече от 20 години живея в Барселона и е нормално да работиш там, където живееш. Там е моят дом, моите деца. Но не съм се отказал от треньорската кариера", заяви Стоичков, който в момента е съветник на президента на елитния руски ФК Ростов.

Бившият нападател на Барселона намекна, че някой ден би желал да поеме каталунския гранд.

"Сега не, защото отборът има отличен треньор в лицето на Хосеп Гуардиола. Но там не само той работи добре, а цялата система, която започва от детската школа, с която е ангажиран и Йохан Кройф", каза той.

Стоичков подчерта, че сега се занимава основно с развитието на четирите си школи за млади таланти в България и в Испания.

"Шестима играят в българската втора дивизия. От академията ми в Барселона няколко момчета преминаха във Валенсия, в Мадрид и в Еспаньол. Общо в школите ми тренират 2000 деца", каза Стоичков.

Той ще присъства на приятелската среща между Украйна и България на 7 октомври в Киев, информира Гонг.

Марков: Михайлов освен да сменя треньори, друго не може