Това е история за едно момче от емигрантско босненско семейство, който от обитател на един квартал в града Малмьо в Южна Швеция, се превърна в един от най-скъпоплатените професионални футболисти в момента в света, информира БТА.

До момента са продадени 100 хиляди екземпляра от книгата "Аз Златан Ибрахимович". Издателството подготвя още два тиража, които трябва да излязат от печатницата още преди Коледа. За това, че интересът е огромен, говори и традицията в продажбата на книги в скандинавската страна, където рядко едно заглавие се продава за повече от 10 хиляди бройки.

"Никога не съм бил свидетел на подобен интерес. Отначало той беше само от страна на медиите, но след това сякаш настъпи истински взрив, обяснява Мартин Олстрьом, представител на издателството Боннер в интервю за вестник Дагенс Индъстри.

Съгласно договора, авторите на книгата- Ибрахимович и писателят Лагеркранц получават 30 процента от отчисленията от продажбите. Така според експертите, до момента двамата трябва да си поделят около 6 милиона крони, което се равнява на 550 хиляди евро.

Реално обаче тези пари са близо до джобните за Ибрахимович, който в Милан получава 1 милион евро на година.