Агенцията по вписванията потвърди, че проведеният Изпълком на БФС на 19 август е нелигитимен.

Именно заради това Агенцията е отказала да регистрира в Търговския регистър насрочения за 18 март 2022-а редовен Конгрес на футболната ни централа.

Това означава, че всяко едно решение на проведения миналата седмица Изпълком е незаконосъобразно, за което алармира екипа на Димитър Бербатов веднага след края на заседанието.

На въпросният Изпълком бе разгледана внесената подписка от екипа на Бербатов, в която с подписите на 1/3 от клубовете, се искаше извънреден Конгрес за избор на нов президент на родния футбол. В Изпълкома обаче отказаха да уважат тази подписка с мотива, че 35 от подписите за недействителни.

"Отказвам обявяване по следните актове: Покана за свикване на общо събрание на членовете на ЮЛНЦ в търговския регистър и регистъра на ЮЛНЦ по партидата на Български футболен съюз", се казва в решението на Агенцията.

Като основен мотив се посочва, че този Изпълком не е свикан от лицето, което представлява БФС на този етап. Официално това е Михаил Касабов.

Друг проблем е липсата на покана към Петър Величков. Той е едно от основните лица в екипа на Бербатов, но също така и настоящ член на Изпълкома, което му дава пълното право да присъства на всяко заседания.

Той твърди, че не е получил покана, а пък БФС не може да изпрати доказателство, че така съществува.

Това решение на Агенцията по вписаванията може да се обжалва в 7-дневен срок от страна на БФС.

"Не се учудвам от отказа, дори напротив. Всичко следва нормалния ход на нещата. Крайно време е Борислав Михайлов и БФС да започнат да спазват Устава на БФС и закона и да се придържат към тях в действията си, а не - водени от емоции, егоцентризъм и усещане, че са над закона и онези ограничени права, които клубовете са им делегирали", коментира ситуацията Петър Величков