Английски фенове признаха пред репортерите на Dir.bg след мача в София, че самите те не са чули на стадиона расистките обиди към играчи на гостите.

Запалянковците от Острова бяха пуснати да излязат от сектора си около 35 минути след края на мача, като минаха точно край миксзоната пред сектор "А" и напуснаха района на стадиона.

"Не чухме нищо, ако трябва да сме честни - казаха няколко от феновете. - Когато спряха играта, се ориентирахме по реакцията на играчите. Ровихме из телефоните, за да видим някакъв отзив в Туитър или видео, което е снимано от онази част на трибуните. Но не сме чули обидите."

По същия начин коментира ситуацията и Красимир Балъков, който бе доста по-близо до трибуната, от която би трябвало да са дошли обидите - на ъгъла на секторите "А" и "Б". Но българският селекционер призна, че не е чул лично такива неща.

Англичаните се държаха кротко в минути след мача, а се сляха и с минаващи български фенове. Нямаше нито обиди, нито конфликтни ситуации.

Полицията имаше опасения от сбивания около хотели и работещи след полунощ заведения, където единици от гостуващата агитка можеха да продължат вечерта си. Патрулиращи коли се виждаха из центъра на столицата до 1,30 ч тази сутрин.

Някои от британски фенове признаха, че в София е имало изолирани инциденти с техни сънародници.

"Случва се навсякъде, където играем - разказа един от британците. - Пътуват над 4000 души от Англия, сред тях не може да има само нормални футболни привърженици. Разбира се, има и идиоти. Както и тук - повечето хора, които срещнахме в София, са приятелски настроени, но има и идиоти... Навсякъде по света е така. За съжаление, тези ситуации са неизбежни."