Аржентинските власти ще разследват смъртта на футболната легенда Диего Марадона и разпоредиха да се претърсят имоти на личния му лекар, съобщиха от местната прокуратура.

Марадона почина на 60-годишна възраст от сърдечна недостатъчност в сряда. Заповедта за издирване е поискана от прокурорите в заможното предградие на Буенос Айрес Сан Исидро и подписана от местен съдия, се казва в изявление на прокуратурата.

"Вчера (събота) разследването, а събирането на доказателства продължи с вземане на показания от хора, включително преки роднини на починалия. По силата на събраните доказателства беше счетено за необходимо да се поискат обиски в дома и кабинета на доктор Леополдо Луке", се казва още в изявлението.

Прокуратурата не предостави информация за причините, които са подтикнали разследването.

Адвокатът на Марадона - Матиас Мория, заяви в четвъртък, че ще поиска пълно разследване на обстоятелствата около смъртта на футболната легенда, критикувайки, според него, бавния отговор на спешната служба.

"На линейката й отне повече от половин час, за да пристигне, което беше криминален идиотизъм", каза Матиас в публикация в Туитър.