Звездата на ПСЖ Ашраф Хакими проговори за първи път, макар и чрез адвокатите си, след като случаят с обвиненията в изнасилване от 24-годишна жена стана достояние на света в понеделник.

Мароканският защитник бе привикан на разпит в парижки полицейски участък часове, след като се качи на сцената до Лео Меси, Килиан Мбапе и останалите звезди като част от идеалния тим на ФИФА за 2022-ра.

Церемонията във френската столица дойде, след като Хакими вече е знаел, че по-рано същия ден жената е внесла жалба срещу него за случилото се през уикенда.

Ашраф обяви чрез екипа си от юристи:

"Всички обвинения от тази жена са измислени. Тя опитва да ме рекетира, но аз не смятам да се наведа и да се примиря с това.

Дълбоко съм наранен, че името ми е опетнено по този начин и се извинявам на близките си и страната си за нещата, които слуша и чете по случая.

Нямам никаква вина."

Въпреки изявлението, прокуратурата в Париж официално повдигна дело срещу Хакими и той ще бъде съден за изнасилването на жената. В събота тя е била в дома му в едно от западните предградия на столицата, което бе признато от футболиста. Но той отрича сексуалният акт там да е станал без найно съгласие.