Легендата на Манчестър Юнайтед Дейвид Бекъм отправи призив към собствениците на клуба семейство Глейзър да ускорят процедурата по продажба на клуба.

Собственикът на Интер Маями, който успя да привлече в отбора суперзвездата Лионел Меси, продължава горещо да се интересува от процесите на "Олд Трафорд".

Бекъм игра в Манчестър Юнайтед в продължение на 11 години преди да бъде привлечен от Реал Мадрид през 2003 година след спор с мениджъра Сър Алекс Фъргюсън.

"Извън игрището, като фен и бивш играч, искам този казус с Юнайтед да се разреши. Трябва да има бързо решение със собствеността. Който и да ръководи твоя отбор, трябва да е развълнуван, да се включва в процесите и да взима правилните решения. Трябва да привлича правилните играчи и да инвестира в клуба. Клубът се нуждае от инвестиции, независимо дали става дума за тренировъчната база, стадиона или игрището.

Тези големи неща трябва да се случват и промените са необходими, особено когато виждаш какво прави Манчестър Сити", категоричен е Бекс.

Той бе попитан директно дали семейство Глейзър трябва да продаде клуба: "Мисля, че да. Феновете искат това. Когато ги загубиш и то в клуб като Манчестър Юнайтед, е трудно да си ги върнеш. Семейство Глейзър постигна много и във финансов аспект, което се доказва от спекулираните цифри за евентуална продажба. Но е време за промяна. Всички го виждаме и знаем, че е така".

Бившият английски национал не изключи възможността един ден да работи в Манчестър Юнайтед.

"В момента много неща се случват в Маями с бизнеса ми. Не съм получавал обаждане от Манчестър Юнайтед, но всякаква връзка с клуба би означавала много за мен. Кой знае? Ще видим какво ще се случи в следващите седмици и месеци. Надявам се да се вземе бързо решение и ако нямам някакво участие, то ще действам като фен на Юнайтед и само ще наблюдавам клуба на терена", сподели Бекъм.