Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр беше бесен за неотсъдената дузпа при нулевото равенство на “червените дяволи” с Челси. Двата тима не успяха да си вкарат гол във втори пореден мач, но от Юнайтед имат огромни претенции за ситуация през първото полувреме, в която Калъм Хъдсън-Одой игра с ръка в наказателното поле, но след проверка на ВАР не бе отсъден наказателен удар.

Трябва да съм сляп, за да мисля, че това не е дузпа. Беше 100%. Ако това е естествената позиция на ръката при тази ситуация, то тогава вероятно наистина трябва да съм сляп”, каза недоволният норвежец след двубоя.

Юнайтед не успява да спечели срещу отбор от Топ 6 за седми пореден път през сезона досега. Защитникът на Манчестър Люк Шоу също коментира ситуацията, заявявайки, че е видял играта с ръка, но не е бил сигурен дали е на Хъдсън-Одой или на Мейсън Грийнууд.

Снимка: Getty Images

“Видях играта с ръка, но просто продължиха. Не знаех, че има проверка с ВАР. Ако съдиите са смятали, че не е дузпа, не знам защо трябваше да спират за проверка с ВАР. Съдията е казал на Хари Магуайър, че “ако отсъди дузпа, ще има много полемика след това”. Така че не знам какво всъщност се е случило”, казва Шоу и добавя, че капитанът на Юнайтед Магуайър е получил информация от съдиите, че ще има дузпа.

Мениджърът на Челси Томас Тухел пък не пропусна да налее масло в огъня и заяви, че не разбира защо е имало проверка за ВАР, след като "играчът в червено е играл с ръка".