Андрей Гълъбинов бе повикан в националния отбор на България, но от клубния му тим Специя отказаха да го пуснат. Въпреки това ръководството на футболния ни съюз не се отказва от него и в момента води преговори с колегите си от италианския тим, касаещи българската им звезда, пише "Мач Телеграф".

Новаците в Серия "А" отказаха да пуснат Андрей, защото при евентуално негово пътуване до Финландия за гостуването на "лъвовете", той ще трябва да изкара карантина от две седмици при връщането си в Италия.

От БФС обаче са обявили пред италианците друг вариант - обещали са им, че голмайсторът ще вземе участие само в мача с Унгария на 8 октомври, след което ще бъде свободен да се прибере обратно на Апенините.

Така Георги Дерменджиев все пак може и да има Гълъбинов в състава си, макар и само за мач, ако от Специя приемат това предложение. Първоначално таранът въобще не попадна в сметките на родния селекционер, но обстоятелствата все пак доведоха до повиквателна за него.

Двубоят на 8 октомври е бараж за класиране на Евро 2020, а двубоите с Финландия и Уелс са от Лигата на нациите. 

31-годишният български нападател започна дебютния сезон на Специя в Серия "А" ударно - с 3 гола в 2 мача, които го изстреляха на върха на подреждането на реализаторите в първенството.

Днес на Гълъбинов и съотборниците му им предстои гостуване на Милан.