Президентът на Българският футболен съюз - Борислав Михайлов подаде оставка.

Новината бе обявена на официалния сайт на родната централа, като в съобшението се казва:

"Днес президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка, която ще бъде представена пред членовете на Изпълнителния комитет на заседанието в петък. Позицията му е следствие от създалото се напрежение в последните дни; обстановка, която е в ущърб на българския футбол и на Българския футболен съюз.

След дългите години, прекарани на поста, и с множеството си контакти на високо международно ниво, г-н Михайлов изразява категоричната си готовност да продължава да помага за развитието на българския футбол по всякакъв начин".

Новината идва часове, след като премиерът Бойко Борисов пожела оставката на Михайлов. Първият човек в държавата ни се позова на срамната загуба от Англия в понеделник с 0:6, както и събитията около мача - скандалите с расизъм и отзвука, който те имаха в европейските медии.

Михайлов е начело на футбола ни от 2005-а, като бе преизбиран 3 пъти на поста, на конгреси от 2009-а, 2013-а и 2017 г.

Бившият капитан и вратар на националния тим свика и заседание на Изпълкома в петък, когато вероятно ще се дискутира насрочването на извънреден конгрес и избор на следващ шеф на централата.

По устава на БФС, функциите на ръководител на централата при оставка се поемат от първия вицепрезидент (Йордан Лечков в случая), или посочен от Изпълкома нарочен друг от вицепрезидентите - Атанас Фурнаджиев или Михаил Касабов.