Ювентус може да бъде изхвърлен в Серия "Б" за втори път през новия век, след като това вече се случи веднъж през 2006 година. Тогава торинският гранд бе пратен във втора дивизия заради огромния скандал "Калчополи", свързан с корупция и манипулация на мачове посредством пращането на "удобни" съдии на конкретни двубои.

Сега обаче ситуацията за "Старата госпожа" е още по-тежка и за това съобщи експертът по спортно право - адвокат Матия Грасани. По неговите думи сегашното разследване е дори по-сериозно от това през 2006 година.

Както е известно, Ювентус отново е разследван от властите в Италия, а този път причина за това са редица финансови неуредици - започвайки от това, че играчите са получавали заплати, които са били различни от вписаните в договорите им и стигайки до обвинения за манипулиране на борсата, както и фалшиво счетоводство.

"Това е най-сериозното разследване, на което Ювентус е бил подлаган. Незаконните дейности обхващат правилата на фондовия пазар, както и корпоративните и спортни правила. Това е безпрецедентно. Ювентус рискува не просто глоба, а по закон е възможно да бъде изключен от Серия "А", обяви Грасани, цитиран от "Ла Република".

В следствие на случките от последните седмици, Андреа Аниели подаде оставка като президент на клуба, заедно с целия борд на директорите. Прокуратурата вече поиска на всички от високите етажи на ръководството на клуба да бъдат повдигнати обвинения и те да бъдат изправени пред съда.

Аниели е заплашен от 12 години затвор, като все още няма яснота относно това какво ще се случи с останалите 11 души от директорския борд.

Президентът на Серия "А" Лоренцо Казини отказа да направи коментар по темата в детайли, изтъквайки продължаващото все още разследване.

Главоболията на Юве не спират дотук, като УЕФА също вдигна мерника на клуба заради погазване на финансовия феърплей.