Новакът в родния футболен елит ЦСКА 1948 поиска от БФС да отмени мачовете на отбора до 15 май.

Причината са множество случаи на COVID-19 в редиците на столичния тим, на който предстои да играе в плейофите от първата шестица на първенството. 

Клубното ръководство обяви, че става дума за десетима играчи на клуба, както и няколко души от спортно-техническия щаб на отбора. Желанието на ЦСКА 1948 е да бъдат отложени мачовете срещу Локомотив (Пловдив), ЦСКА и Арда.

Ето и пълната позиция, публикувана на официалния сайт на клуба:

"ФК ЦСКА 1948 официално изпрати уведомление до СТК към Българския футболен съюз за наличието на десет футболисти с трудови договори с клуба, дали положителни проби за COVID-19. Следва отлагане на планираните до 15 май срещи на тима. Към уведомлението бяха добавени и резултатите на състезателите. Членове на спортно-техническия щаб на отбора също дадоха положителни проби за COVID-19. 

Според решение на Изпълкома на Българския футболен съюз при наличието на десет или повече футболисти с положителни проби за COVID-19 в един клуб, следва двубоите на съответния състав да бъдат отложени. Идентични случаи вече имаше и в други клубове през настоящия сезон в родния шампионат. ФК ЦСКА 1948 очаква разбиране от феновете на отбора и отправя молба към тях за търпение и подкрепа вследствие на възникналата ситуация”