Борещият се за управленския пост на родния футбол Йордан Лечков, отново засегна любимата си тема с картите.

Вицепрезидентът на БФС в оставка, предизвика сериозен скандал във футболната ни централа, оспорвайки позицията на Михаил Касабов като временен президент.

Въпреки документа, на който ясно се вижда подписът на Лечков, той продължава да отрича, че се е подписал. Бившият кмет на Сливен дори пусна жалба в съда.

След двубоя срещу Парагвай, той сподели пред журналситите, че има определен вид карти в ръкава и когато му дойде времето, ще ги покаже.

Явно карите са голяма страст на Лечков, който отново ги включи в коментара си на днешния жребий на националния тим пред "Канал 3".

"Трябва да си изиграем добре картите. Трябва да се концентрираме върху тези два мача, които се очертавата да са пред собствена публика.

Футболистите са на ход. Те са хората, които да се сбият. Те решават мачовете на терена. След като имаме шанс за класиране, задължително е да мечтаем".

Мението за жребия си даде и отказалият се капитан Ивелин Попов, който пред "Спортал" сподели:

"Още преди жребия прогнозирах, че и двата мача ще сме домакини. Обсъждахме го с момчетата и се радвам, че така се случи.

Това наистина и голям шанс България да се класира на голям форум след пауза от 16 години. Не бива да изпадаме в еуфория, тъй като противниците са много силни отбори, който натрупаха доста точки в последните квалификации.

Шансовете са ни големи, но трябва разумно да се подходи и да не се изпада в невиждана еуфория".

Подкрепата си към отбора изрази и доскорошният селекционер Красимир Балъков.

"Исках да го водя в тези плейофи, но моралът ми не позволяваше и трябваше да подам оставка. Пожелавам на господин Дерменджиев, когото много уважавам, успех в плейофа. Аз съм твърдо зад идеята да напълним стадиона на 26 март.

ярвам в момчетата и знам, че имат сили. Важна е подкрепата на публиката и на цялата общественост".