Георги Дерменджиев призна, че постигнатото реми срещу Сервет е стратегическо и изрази задоволството си, че всичко в този сблъсък ще се решава в Разград.

Общо взето това бе и преобладаващото мнение на всички в лагера на родния шампион, които признаха, че не са изиграли най-добрия си мач, но все пак са постигнали един добър турнирен резултат.

Играчите отчетоха също така, че да играят на хибриден терен като този в Женева не е от най-приятните за тях неща, като също така изразиха увереност, че в Разград нещата ще са различни.

А ето и какво каза треньорът Георги Дерменджиев:

"Преди мача казах, че игрово са по-добре от нас. Резултатът е стратегически. Казах на момчетата, че ние играем два мача и тези мачове се играят за резултат. Доволен съм от мача, ние имаме да наваксаме още малко, за да се подобрим.

Самите играчи, когато резултатът е 0:0 и върви към края, те започват да се прибират без да искат, за да го запазят. Разговаряхме в съблекалнята и те го споделиха с мен. Преди мача аз казах, че Сервет е добър отбор, добре окомплектован.Ще се опитаме във втория мач да вземем по-добър резултат, за да може да се класираме".

В минути след мача кратки интервюта дадоха трима от играчите на Лудгорец.

Бърнард Текпетей:

"В началото се опитахме да дадем всичко от себе си. През второто полувреме не ни се получиха нещата. Най-важното е, че завършихме наравно и всичко оставихме да се решава на реванша в Разград след седмица.

За съжаление не успяхме да създадем много голови положения. Има много какво да подобряваме и да се надяваме, че ще играем все по-добре. Най-важното е да играем като отбор. Не са важни индивидуалностите. Трябва да останем фокусирани, да се приберем и да си довършим работата".

Снимка: АР/БТА

Якуб Пьотровски:

"Може да бъдем доволни от резултата. Трябваше да играем по-добре в самия мач. Знам, че сме по-добри.

Беше по-трудно, отколкото очаквахме. Знаехме, че Сервет е добър отбор, силен физически. почнахме добре мача в първите 25 минути, но след това нивото на играта ни спадна. Не създадохме много голови положения. Със сигурност може да играем по-добър футбол".

Ноа Сонко Сундберг:

"Не сме доволни, разбира се - винаги искаме да спечелим. Но трябва да бъдем честни, те имат положения и можеха вкарат един гол. Знаем, че те са много добър отбор, добри са на контри, теренът не беше перфектен, в следващия мач трябва да вземем победата.

Трябва да спечелим, казах ви, това е единственото нещо и да стигнем следващата фаза. В Разград ще контролираме повече топката, ще играем с повече страст".