Гигантът във футбола Манчестър Юнайтед е в напреднали преговори с гиганта в шоубизнеса Disney за документален сериал, който ще бъде очакван с огромен интерес от всеки фен по света.

Компанията Disney+, която е стрийминг платформа на концерна, иска да купи правата и да изглади условията по проекта, като разговорите с Юнайтед са почти завършени.

Всъщност те целят подписване на контракт между двете суперкомпании, който да даде възможност на Disney да създава съдържание с документална стойност около Юнайтед за следващите 10 години.

Но конкретната първа цел е филм в три серии, който да покаже отвътре успеха на клуба през 26-те години на сър Алекс Фъргюсън начело. Това е периодът от 1986-а до 2013-а, в който шотландският мениджър донесе 13 титли и две купи на европейските шампиони на "червените дяволи".

Според The Athletic идеята е основната роля да е на сър Алекс, вече на 82, който да разказва пред и зад кадър за случващото се в сериала.

Ще има интервюта с легендарни играчи като Дейвид Бекъм, Петер Шмайхел и Брайън Робсън, а вероятно и с доста от останалите в шампионските тимове на Фъргюсън в този период.

Disney+ направи огромен фурор в САЩ с документалката за Рексъм - "Добре дошли в Рексъм", която показа първите стъпки на холивудските звезди Райън Рейнолдс и Роб Макълени като собственици на уелския тим.

А той, между другото, си осигури втора поредна промоция и вече е част от третото ниво на английската игра - Лига 1.

Проектът с Юнайтед обаче ще е далеч по-мащабен, а и глобалното очакване за него е несравнимо, предвид популярността на клуба по света.