Хари Магуайър ще бъде на разположение на Гарет Саутгейт за утрешната битка с Шотландия в група D на Евро 2020. Най-старото футболно съперничество в света се възобновява в петък на "Уембли", където "трите лъва" ще търсят втора победа, с която да си осигурят място в елиминациите, докато шотландците ще опитат да спечелят за първи път на първенството.

Магуайър дълго време се възстановяваше от контузия на връзките на глезена и бе от игра повече от месец. Капитанът на Манчестър Юнайтед пропусна последните пет мача на клубния си тим през сезона, а след това не игра и в контролните мачове на националния отбор преди Европейското.

"Чувствам се добре. Готов съм. Тренирам и чакам решението на треньора. От футболна гледна точка не беше приятно, защото щеше да е много по-добре да имам някаква практика, но ситуацията е такава", каза централният бранител и добави, че очаква да има някаква болка при завръщането си на терена, но стига да е поносима, то тогава е готов да стисне зъби.

"Очаквам да има последици няколко седмици, може би дори и месеци. Не съм имал контузия на глезена досега, но физиотерапевтите и други играчи ме подготвиха точно за това", добавя той.

Първата среща между Англия и Шотландия датира от края на XIX век - 1872 година. В 114 мача англичаните имат 48 победи, тези на шотландците са 41, а равните - 25.

Двата отбора ще излязат на "Уембли" в 22.00 часа утре вечер.