Истински хаос настъпи около мача между Тотнъм и Рен от Лигата на конференциите, който трябва да се изиграе тази вечер от 22 часа българско време.

Заради 13-те случая на коронавирус при "шпорите", осем от които на футболисти, от английския клуб обявиха мача за отложен и се изолираха в своята тренировъчна база.

Това обаче е еднолично решение, което нито е консултирано с УЕФА, нито с противника Рен, който от вчера е в Лондон и се готви по програма за двубоя.

От френския тим дори пуснаха официална позиция, в която обвиниха Тотнъм в липса на феърплей.

УЕФА също е на странат на Рен, като обяви, че мачът тази вечер трябва да се състои по план, защото заразените играчи в Тотнъм са осем, а "шпорите" разполагат с достатъчен брой футболисти, за да изиграят мача.

Аргументът на Тотнъм пък е, че решението им е консултирано с английските власти. Може и така да е, но в случая не английските власти определят дали мача да се играе или не.

Ако това не се случи, то Тотнъм не само ще бъде изхвърлен от Лигата на конференциите, но може да отнесе забрана да участва в Европа и следващите няколко сезона.

Ситауцията в тази група е такава, че Рен вече е осигурил първата позиция. Тотнъм и Витес са с равен борй точки в борбата за второто място, а словенският Мура е закотвен на последното четвърто място.