Стотици футболни хора изпратиха Иван Вуцов тази сутрин, а някои от тях казаха и по няколко думи за покойния голям играч, треньор и ръководител в играта у нас.

"Той е епоха в нашия футбол. В последните 40-50 години той е футболистът, треньорът, ръководителят, който е оставил най-ярка следа - каза Наско Сираков, рекордьорът по голове, треньор и директор на Левски. - Огромна загуба за българския футбол. Човек, от който поколения от нас са се учили. Сбогом учителю!"

Димитър Пенев видимо бе разклатен от загубата на съперника на терена, но и приятел през годините. Той показа на репортерите снимка, която нарече "скъп спомен" - на нея Пената е с Вуцов и доктор Димитър Гевренов, който е покойник.

"Имах трима бащи, двама от тях си отидоха, днес изпращам и третия - трудно удържаше сълзите Божидар Искренов-Гиби. - Навремето той повярва в момчето с дългата коса, иначе кой знае дали щях да постигна нещо във футбола..."

"Той знаеше всички, беше енциклопедия - емоционален бе Сашо Костов, легендата на Левски. - Вуцов винаги беше на нокти, за да може да спечели. Не можеше да губи. Гунди, Котето, Павката, Меци, Джеси, Типеца, отиде си един звезден отбор... Сега имат и треньор..."

"Беше страхотен човек! - бяха думите на четвъртия в света от САЩ 94 Емил Кременлиев. - Няма друг, който да разбира толкова много от футбол, като него. Благодарение на Вуцов аз израснах. Той ме взе от Славия в Левски. Ако не беше Вуцов, нямаше да има четвърти в света и успехите на българския футбол. Като треньор беше изключително строг, не търпеше лигавщини. Загубихме голям човек..."

"Иван Вуцов беше голяма фигура - каза Красен Кралев, спортният министър. - Имах щастието да работя 9 години с него, когато бях президент на Черно море. Той беше един мощен човек, който управляваше футбола по време на най-тежките години. Знаете какви времена бяха. Вуцов има основна заслуга футболните клубове да оцелеят тогава."

Снимка: Lap.bg