Прегледите на Кевин де Бройне и Еден Азар не са показали наличието на сериозни здравословни проблеми, след като двете звезди на Белгия получиха контузии при битката с Португалия в осминафиналите на Евро 2020. Въпреки това участието и на двамата в четвъртфиналния двубой с Италия ще бъде под въпрос до последно.

Тази информация сподели селекционерът на "червените дяволи" Роберто Мартинес.

"Мога да потвърдя, че първоначалната информация, която получихме от медицинския щаба, определено е обнадеждаваща. Те остават с отбора и се надяваме, че в следващите дни ще се възстановят напълно от контузиите си", заяви Мартинес, добавяйки, че мачът с "адзурите" в петък вероятно е прекалено близо, за да се наеме с прогноза, че и двамата ще бъдат на линия.

"Разбира се, всички ние бяхме малко нервни преди да получим новините", каза още треньорът и уточни, че участието и на двамата в битката с Италия ще се реши буквално в часовете преди мача.

Междувременно стана ясно, че резервният вратар Симон Миньоле напуска лагера на страната, защото е получил контузия на коляното по време на загрявката за неделния мач с португалците.

Белгия преследва първата си титла от голямо първенство. Досегашното най-добро представяне на страната на значим форум е третото място на Мондиал 2018.