Футболът не е честна индустрия и няма как да се довериш на когото и да било. Това заяви президентът на Ювентус Андреа Аниели, който бе и една от главните действащи фигури, свързани със създаването на футболната Суперлига. Проект, който просъществува около 48 часа, а сега вече няма бъдеще за него.

В началото на седмицата дузина от най-големите клубове в Европа шокираха всички с намерението си да играят в свой собствен турнир, но два дни по-късно всичко това вече е история. Повече от половината тимове се отказаха, а самият Аниели призна поражението.

“С оглед на събитията, няма как Суперлигата да се случи. Всичко приключи”, каза Аниели пред агенция “Ройтерс”. Въпреки това той продължава да смята, че в европейския клубен футбол е необходима промяна.

“Все пак оставам убеден в красотата на този проект. Но той вече няма как да бъде осъществен. Не е на дневен ред”, добавя той и споделя още, че след обявяването на Суперлигата в нощта на неделя срещу понеделник, доста клубове се се свързали с него, искайки да участват. 

По думите му политиката също има своето участие - посредством шестте отказали се британски отбора. Според  Аниели те са били под натиск от правителството и Борис Джонсън, които са видели заплаха спрямо Премиър лийг, както и Брекзит и цялата “британска политическа схема”.

“Не мисля, че има други методи за осъществяването на нещо толкова голямо… Ако искате разрешение от другите, не мисля, че може да направим нещо подобно. Но контактите са налице. Отношенията се променят с времето и съм сигурен, че дадени хора са отворени за дискусия”, завърши италианецът.