Легендата на Манчестър Юнайтед - Патрис Евра, който преди дни се отказа от активната си кариера, разкри неща от кухнята на отбора.

Сред тях бе мотивиращата реч, кото Сър Алекс Фъргюсън е изнесъл преди финала в Шампионската лига с Челси през 2008-а в Москва.

Тогава "червените дяволи" триумфираха след 1:1 и дузпи, като това остава най-големият трофей в кариерата на бившия френски национал.

"Фъргюсън ни каза: "Вижте, аз този мач вече го спечелих. Дори няма нужда да го играем...".

Ние се зачудихме - казва Евра - за какво говори той? Мачът дори още не е започнал. Тогава Фъргюсън се обърна към мен: "Вижте Патрис. Той има 24 братя и сестри. Представете си как майка му е успявала да сложи храна на масата за всички".

След това се обърна към Уейн Рууни: "Вижте Уейн. Той израсна в най-неприятната част на Ливърпул.

След това се обърна към Джи-Сунг Парк: "Вижте Джи. Дойде чак от Южна Корея!"

"Докато шефът разказваше за всичките зи наши истории, ние осъзнахме, че сме единни. Не бяхме просто футболен отбор, а хора от всички ъгли на света, от всякаква култура, раса и религия. И тогава бяхме там заедно в съблекалните в Москва. Борихме се за една кауза. Чрез футбола станахме братя.

"Това е моята победа", каза Фъргюсън. Тръпки ни побиха. Излязохме и спечелихме Шампионската лига. Това беше Манчестър Юнайтед и за това обичам тази игра", признава Евра.