Евро 2020 навлиза в същинската си част, където вече място за грешки няма. От днес започва третият кръг в груповата фаза, след който вече ще имаме пълната картина с 16-те осминафиналиста, както и с осемте тима, които ще стегнат своя багаж.

А на този етап сериозна интрига има във всички групи, като от 24 тима, само Северна Македония няма никакъв шанс да продължи напред.

Първите отговори логично ще получим от група "А" с последните два сблъсъка от нея тази вечер, които ще се играят едновременно от 19 часа българско време.

На стадио "Олимпико" в Рим отличната до този момент Италия излиза срещу Уелс, като мачът може да наблюдавате в ефира на БНТ 1 и БНТ 3.

Италия постигна две впечатляващи победи с по 3:0 и си осигури мястото на осмианфиналите, но не и първата позиция в групата. Именно Уелс е отборът, който с четирите си точки до момента, постигнати с реми срещу Швейцария и победа над Турция, може да измести итлианците от лидерската позиция.

Разликата между двата тима е две точки в полза на Италия, като всичко друго освен изненадваща победа на уелсците, ще означва първо място в групата на Скуадра Адзура, което би изглеждало като най-логичното развитие на нещата.

Още повече след показаното от момчетата на Роберто Манчини, които със сигурност са най-убедителният тим на първенството не само като резултати, но и като игра.

С четирите си точки Уелс почти сигурно ще попадне сред най-добрите трети тимове, но естествено, че целта е място на едно от първите две места. Равенство ще направи "драконите" втори, докато при загуба няма да има нищо сигурно.

Ако Швейцария спечели другия мач и събере по-добра голова разлика от Уелс, то "драконите" ще трябва да чакат няколко дни, за да разберат дали ще попаднат сред най-добрите трети отбори.

Другият мач противопоставя Швейцария и Турция, като срещата от Баку ще може да наблюдавате в ефира на Диема и Диема спорт 2.

А ето каква е ситауцията за двата отбора преди този мач:

Швейцария има една точка, като няма друга алтернатива освен победата. С 4 точки "кръстоносците" могат да мечтаят за второто място, стига Уелс да загуби от Италия, като при такава ситуация значение ще има головата разлика.

Дори и да не се преборят за второто място, със събрани четири точки швейцарците ще са в добра позиция да попаднат сред един от четирите най-добри трети отбора. Поне досегашните формати на футболни първенства с 24 тима са показвали, че 4 точки винаги гарантират място в следващата фаза.

Реми или поражение съответно ще означават полет от Баку за Берн и край на Евро 2020 за отбора.

Турция също няма друга алтернатива освен победата, но проблемът пред съседите ни е, че дори и да спечелят, те няма как да задимат Уелс. Успехът ще остави Турция на трето място с 3 точки, като отборът ще трябва да изчака края на всички мачове, но вероятността за продължаване напред няма да е особено голяма.

Все пак обаче това ще е мач, в който двата отбора ще търсят задължителен успех, което може би го прави с една идея по-вълнуващ.