Групите на Евро 2020 приключиха, а тази вечер стартира същинската част на турнира. Време е за елиминациите, в които вече 16-те най-силни тима на турнира ще спорят за трофея.

Стартът дават отборите на Уелс и Дания, които от 19 часа се изправят един срещу друг на "Йохан Кройф Арена" в Амстердам, като мача може да нажлюдавате в ефира на БНТ 1 и БНТ 3.

"Дракоините" и "червеният динамит" заеха вторите места в своите групи, но заради формата на първеснтвото ще имат шанс да се срещнат още в първия кръг на елиминациите.

В редиците на Уелс наказан е Итън Ампаду заради червения си картон в последния мач, но той и без това не бе основен състезател за "драконите" в трите им мача на турнира. Няма какво да коментираме отсътващите в Дания, защото всички знаем какво се случи с Кристиан Ериксен.

Цялата случка с звездата на тима обаче сякаш вдъхнови "червния динамит", който намери сили да продължи, но и всичко се случи със страхотен футбол, а тимът изпрати предишната фаза с 61 удара, повече от всеки друг на шампионата.

Снимка: Getty Images

Вечерта ще продължи и с втори мач, който противопоставя един от фаворитите Италия, срещу отбора на Австрия.

Началният час е 22 часа българско време, а мачът от митичния "Уембли" може да наблюдавате в ефира на Нова и Диема Спорт 2.

Италия безспорно е една от приятните изненади на турнира, като премина групата си не само с три победи, но без дори да допусне гол.

Скуадрата бе убедителна срещу Турция, Швейцария и Уелс, а всички очакват да видят още от добрия, вдъхновен футбол и на "Уембли".

Роберто Манчини изреди 25 от 26-те си състезатели в първите три мача, което показва, че не страхува от експерименти и вярва на всеки свой полеви играч.

Австрия обаче е тим, който със сигутност може да затрудни италианците.

10 от титулярите на "орлите" играят в Бундеслигата, като говорим за изключително тактически грамотни и дисциплинарини играч.

Не е тайна за никого, че Австрия ще чака своите шансове на контраатака, а през останалато време храбро ще пази своята врата. Тактика, която за различните тимове вече няколко пъти сработваше на Евро 2020.

Снимка: Getty Images