Неприятни събития белязаха първата тернировка за годината на намиращия се в доста трудна и неясна ситуация тим на Берое.

Както добре знаем, в последните дни от миналата година ТЕЦ "Марица Изток 2" обяви, че спира финансирането на старозагорския клуб, което постави бъдещето му под въпрос.

Освен финансовата криза, в клуба има и спортно техническа такава, като феновете на Берое не позволиха на тима на проведе тренировката си.

Гневът им бе насочен към треньора Петър Колев, като феновете на клуба не го допуснаха до стадиона.

Имаше разговори на висок тон между тях и Колев, а от думите му стана ясно, че в Берое ще останат само онези футболисти, които са готови драстично да намалят своите възнаграждения, а плановете са клубът да завърши първенството.

Идеята е да се сформира ново дружество, което да вземе акциите на клуба и с помощта на спонсори от местния бизнес, да се осигури издръжката.

С футболистите говори един от феновете, който ги успокои и накара да изчата 1-2 седмици, преди да бързат да разтрогват и да бягат.

Претенциите към треньора Петър Колев пък бяха причинени от неговия отказ да се раздели с клуба без финансови претенции. Ипълнителният директор Илко Русев сам призна, че не иска Колев за треньор, но предвид ситауцията договорът му няма как да бъде прекратен.

Това не е първият случай в последните години, в който феновете на Берое изливат по този начин гнева си срещу треньора. Това се случи с настоящия селенционер на младежкия тим Александър Димитров, който по подобен начин бе принуден да напусне клуба.