Петимата представители на фенските организации на Левски, които се срещнаха с премиера Бойко Борисов, коментираха случилото се на срещата пред медиите.

Срещата се състоя след бурните седмици около клуба и собственикът Васил Божков, който предупреди за оттегляне, ако бъде променен законът за лотарийните игри.

На срещата освен Бойко Борисов, присъстваха финансовият министър Валдислав Горанов и министърът на спорта Красен Кралев.

Всички представители на фенските организации изразиха мнение, че клубът се стреми към финансова независимост и управление в ръцете на привържениците. Според тях трябва да се избегне порочният модел "бащица", в който всичко зависи от един човек, в чести случаи незаинтересуван от Левски. За това обаче трябва време и няма как да се случи в настоящия момент.

По краен в изказването си бе представителят на "Ултрас Левски" - Адриан Петров, който заяви:

"Левски е политически заложник от 10 години насам. На феновете им омръзна клубът да бъде разменна монета в политически игри. Това е поредната схема свързана с любимия ни отбор. Питах дали е случайност това, което се случва. Казаха ми, че най-вероятно е случайно. Питах дали проектозаконът на Валери Симеонов не е противоконституционен. Казаха ми, че ще бъде проверено. Крайно несериозно е да се предлага закон, без да се провери дали това няма да има последствия за държавата.

Аз се обявявам против този модел. За първи път имаме от 5-6 години собственик, който се заяви и каза, че парите са негови. Финансовият министър потвърди, че финансирането на Левски в момента е под формата на дарения. Днес се убедих, че това е поредната схема на гърба на любимия отбор. Обявявам се против това. Подкрепям това ръководство на Левски. Аз мисля, че трябва да изразяваме протеста си на стадиона", сподели той.

Председателят на Националният клуб на привържениците - Степан Хиндилян, взе думата пръв, като заяви, че информациите за протести и "излизане на улицата" са неща натяквани от медиите, а не планове на феновете.

"Поговорихме за доста неща. Някои съществени, някои не до там. Присъстващите държавни мъже, според мен се съгласиха, че моделът, по който се управлява футбола е погрешен и води до там, където се намира Левски.

Беше предложено да си вземем акциите, каквото и да означава това. Така стоят нещата. Ние отговорихме, че ще си помислим. Спас Русев също ни казваше да си вземем акциите.

Нещата, поставени по този начин, неминуемо вкарват феновете в тази игра. Под някаква форма, Левски е стабилизиран в последната година. Но ни е ясно, че този модел не е устойчив и това е видно".

Пред медиите говори и председателят на Сдружение "Сини сърца" - Илия христов, който сподели:

"Вярваме в сегашното ръководство. Има прозрачност. От представените документи на срещата с г-н Божков се вижда, че Левски е финансиран по правилен начин, което се потвърди и от министър Горанов.

Всички изразиха подкрепа за сегашното ръководство. Дали бизнесът е законен, не можем да кажем, не сме разследващ орган. От представените документи днес, аз не мога да преценя дали г-н Божков има някаква вина, извършил ли е нарушения. Защо точно сега? Отговорът беше, че това е свързано със сигнали. Всички знаете за братя Найденови... Предполагаме, че е във връзка със сигнала, който са подали".