Група фенове на Локомотив (Пловдив) влязоха на среща с градския кмет Здравко Димитров тази сутрин в пловдивската община. Там присъства и дългогодишният директор на "смърфовете" Атанас Узунов, който в момента е общински съветник.

Първоначално градоначалникът се съгласи само десет души да влязат в залата, но после всички бяха допуснати.

Тревогата и недоволството на "черно-бялата" публика са свързани с милионите, които се излизват в строежа на стадиона на големия местен съперник - "Ботев".

Ето и каква е тяхната позиция:

"Поводът е предложението 22 млн да се дадат на един компроментиран строител за завършване на един стадион на булевард "Източен". Кметът иска в края на мандата си да задължи с 22 милиона общинския бюджет за следващите години. Това застрашава редица обекти в града, включително и нашият стадион.

Искаме финансов одит на строителството на този стадион. Смятаме , че отпуснатите средства досега биха били достатъчни за завършване на двата стадиона.

Относно стадион Локомотив в края на февруари ще излезнат сметките и ще е ясна количествено- стойностната сметка. Искаме да се направи одит и на нашия стадион и да се види къде какво е нужно, за да може два инфраструктурни проекта да бъдат завършени.

Днес е началото, ще видим какво ще се случи. Нямаме очаквания. В зависимост от това какво ще се случи, ще решим как да действаме. Смятаме, че това е поредното безумие на кмета Здравко Димитров. Искаме да призовем всички пловдивчани да реагират.

Колегите от Коматево казват, че не искат пари. На сесията на 9 февруари ще видим какво ще направят"

Междувременно пък клубната легенда Христо Бонев празнува рожден ден днес. Зума става на 76 години, като получи поздравления както от клуба на сърцето си, така и от футболния съюз.