Флорентино Перес не спира да дава интервюта по темата със Суперлигата, която взриви футбола през отиващата си вече седмица.

Президентът на Реал бе начело на проекта, който бе създаден за часове миналата неделя, а се разпадна също толкова бързо във вторник, когато английските клубове обявиха, че няма да участват.

Протестите около техните стадиони продължават, като в събота такива имаше и от фенове на Ливърпул, и Манчестър Юнайтед.

По-рано през седмицата привърженици на Челси, Арсенал и Тотнъм също излязоха около стадионите, за да се обявят категорично против идеята. А някои от тях - и да искат напускане на клубовете от техните собственици.

Според Перес обаче, Суперлигата си е напълно здрава коалиция, никой не е напускал и проектът и не се разпада.

Нещо повече - в интервю за в. "Ас" той подчерта, че той скоро ще заработи с пълна сила.

"Няма нужда да обяснявам какво е договор, нали? - каза Флорентино. - А тук говорим за юридически изпипани и стоманени като сигурност договори. Няма как някой да напусне Суперлигата, след като е подписал контракта. Някои, заради оказано напрежение, се опитаха да го направят. Но не могат по юридически причини.

Суперлигата върви напред и скоро ще се види ефектът от това. Ако трябва, ще има промени във формата и регламента, но това е най-доброто, което може да се случи във футбола."