Флорентино Перес се появи пред публиката с готови отговори, след като проектът за Суперлигата изглежда напълно рухнал само за няколко дни съществуване. Президентът на Реал Мадрид бе в основата на идеята за супертурнира, която целеше да промени из корени футбола и да създаде затворено общество на най-богатите и печеливши клубове в Европа.

Флорентино говори пред радио Cadena SER и първо влезе в ролята на мъченик и жертва от вълната от критики и обиди, които той и останалите босове на 12-те клуба-отцепници получиха в последните дни.

"От над 20 години се занимавам с футбол и никога не съм виждал и чувал подобно отношение - каза босът на Реал. - Заплахите, обидите, заглавията... Замерят ни с камъни, сякаш сме убили някого. Напълно ни заклеймяват, а дори не ни дадоха възможност да обясним какво искаме да направим.

Проектът не е мъртъв, Ювентус, Милан и Интер не са излезли от него. Атлетико и Барселона - също.

В Англия е друго, там се намеси правителството, а и някои клубове по начало не бяха убедени, че искат да направят крачката. Има много американски собственици и директори сред тези клубове, а те се уплашиха от тази отровна атмосфера, която се създаде. Не бива да се притесняват от това, проектът е добър и хората постепенно ще го разберат.

За момента сме на "стендбай", но категорично идеята не е мъртва и ще се случи. За съжаление изпускаме мига, трябваше да го направим сега и да спасим играта. Защото се задава страшна криза във футбола и много клубове ще потънат.

Очаквам загуби от около 20 милиарда, ще има доста фалирали и заличени традиционни отбори. И УЕФА, и ФИФА, неглижират това. Те създадоха един цирк, намериха виновници, посочиха ни с пръст... А ние сме калкулирали всичко и намерихме начин да изкарваме далеч по-добри пари, за да можем да заздравим пирамидата.

Феновете...? Дали не трябва да ги питаме и кои играчи да привличаме? Не е сериозно. А и ако им кажа, че всяка седмица ще гледат Реал срещу Барселона или някой от манчестърските отбори, дали те ще са против?".