Стойчо Стоев открито призна, че за него звездата на Лудогорец Марселиньо не е част от отбора. Треньорът на шампионите каза това, което вече е видно от действията му в последните два мача, в които бразилецът с български паспорт не попада в групата.

"Докато аз съм треньор, Марселиньо за мен не е част от този отбор - каза Стоев след завръщането на тима от Исландия, където направи 1:1 с Валур в първи мач от втория кръг на Лига Европа. - Той направи неща, които човек с достойнство няма да подмине с лека ръка."

Треньорът говори за две случки, които всеки видя и пред телевизионния екран, а не са някаква вътрешноклубна ситуация. На 26 април във Варна, докато изоставаше с 1:2 от Черно море, Стоев смени Марселиньо. Нападателят ритна ядно бутилки с вода зад гърба на наставника, викаше и редеше обиди. Камерите уловиха действията му.

Преди 10 дни, по време на реванша с Ференцварош в Шампионската лига (2:3), Марселиньо пак бе сменен и посрещна това с иронична усмивка и поглед, насочен ясно накъде...

"Не съм чул какво е казал Стойчо Стоев - опита да е дипломатичен Ангел Петричев, директор в Лудогорец. - Той е треньор и има право да решава кой да играе. По някой път се правят емоционални изказвания. След време може позициите им да се сближат..."

Марселиньо е със статут на легенда в Разград след участието си във всички 8 поредни титли на отбора. Нападателят има и куп решаващи голове, а общо е вкарал 93 пъти за Лудогорец и е един от хората, написали историята на клуба след появята му в елита през 2011 г.