Англия не успя да победи Шотландия в най-старото футболно съперничество в света, а нулевото равенство на "Уембли", което донесе първа точка на шотландците, бе прието със смесени чувства от двете страни. И напълно очаквано, защото "трите лъва" бяха абсолютен фаворит в мача, макар че в такива корави битки обикновено нищо не се случва спрямо очакванията.

Общо 18 души са били арестувани след сблъсъци между привържениците на двата национални тима на площад "Лестър" в английската столица.

Мачът на "Уембли" завърши при резултат 0:0, а малко над 2000 шотландци по трибуните празнуваха така, сякаш са победили.

По-рано през петъчни ден десетки хиляди привърженици на Шотландия се изсипаха по улиците на Лондон, макар билети да имаше за малко повече от 2500 от тях.

По непотвърдена информация в града е имало над 80 000 шотландски фенове.

Снимка: Getty Images

Неминуемо се стигна и до конфликт, като арестуваните по официални данни са 18. Лондонската полиция заяви, че задържаните са били прибрани от центъра на града, както и от района около арената на битката - "Уембли".

"Поставихме Англия в патова ситуация, ще го помнят дълго", гласи заглавието на шотландското издание The Herald.

Снимка: Getty Images

"Трите лъва" не изреваха! Трябва да се изправим пред бруталната истина - Шотландия го искаше повече от нас", пише английското издание Mirror.

"Англия има проблем с Хари Кейн, а Гарет Саутгейт не мисли достатъчно бързо", е лаконичното заглавие на Daily Mail.

Селекционерът на англичаните призна, че в лагера на домакините категорино трябва да преосмислят представянето си и заяви, че играчите му не са свършили достатъчно, за да победят в мача.

"Беше разочароваща вечер. Знаем, че можем да играем по-добре, но същевременно трябва да отдадем нужното уважение на Шотландия. Те се защитаваха силно и наистина играха добре. Разбираме, че е разочарование за феновете ни, но трябва да продължим напред", каза Саутгейт.

Легендата на Шотландия Греъм Сунес отиде още по-далеч и заяви - "Футболът няма как да се върне у дома с такова представяне", заигравайки се с добре познатия рефрен, който се върти в Англия по време на последните големи първенства.

Снимка: Getty Images