Само преди няколко години Кърджали и областта се сдобиха с първия си клуб в родния футболен елит в лицето на Арда, който направи няколко страхотни сезона, игра финал за Купата и дори достигна до евротурнирите.

От този сезон областта има още един елитен представител - ФК Крумовград, който също направи фурор и ще бъде част от топ 6 в плейофите, но пък този тим играе и тренира доста далеч от дома - в Пловдив.

Крумовград излезе с декларация, с която информира жителите на града, че се очаква през 2025-а клуба да заиграе на модерен стадион в едноименния град, но също това директно обвини съседите си от Арда, че категорично са отказали на новака в елита да бъде използван стадионът в Кърджали.

В декларацията си от Крумовград изразяват възмущение, защото от написаното става ясно, че настоящите благодетели на клуба са издържали Арда в Трета и Втора лига - период, в който са инвестирали седемцифрена сума.

От Арда не се забавиха и отговориха на обвиненията, като адресираха своята декларация до "персоните с ясен статут" от Крумовград, иронизирайки факта, че благодетелите на новака в елита не излизат със своите имена.

Кърджалийци ясно заявяват, че "Арена Арда" е дома само и единствено на местния клуб и от Крумовград ще трябва да се научат да приемат "Не" за отговор.

Всичко това бе последвано от нова декларация на Крумовград, в която виждаме нови обвинения.

"До "персоната с изяснен статут" вече, която се ласкае и приема за толкова значима, че когато и позвънят един-единствен път, умножава по 10 този акт на нормална комуникация.Относно многото ни проблеми, които са "публична тайна". Да, има такива, които са решими и ние ги решаваме, според силите и възможностите ни, на малък, прохождащ в професионалния футбол клуб.

Но..., има нерешими проблеми, като например измрялата риба и замърсената вода в язовир " Ст. кладенец" и Стара Загора. Тези проблеми се разглеждат от други органи, но не за да ги решат, защото те са невъзвратимо нерешими, а за да въздадат справедливост. А по повод язвителността ви, че чукаме на чужди врати, ви прощаваме късопаметността, "все пак сте от три години в Арда". Макар, че и това не е вярно.

Само да припомним, че и "Арда" игра една година в Пловдив, на стадиона на "Локомотив". А колкото до седемцифрената сума, документирана надлежно и преведена по банков път в "Арда", ако не бяхме я инвестирали в "Арда", някой щеше още да храни отбора, по-точно само титулярите, с кренвирши и лютеница в Областната група.

И недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо до Крумовград. И то в Кърджали, който винаги сме считали и считаме за близък нам. Вярвахме и вярваме, че това щеше да е от полза за всички. Но вие, "железните мъже" ни научихте да приемаме думата НЕ и ние, вече я приехме.

Останалото го оставяме на времето и суетата. Ръководството на ФК Крумовград".