Най-добрият български съдия Георги Кабаков получи наряд за мач от футболния турнир при мъжете на Олимпиадата в Токио. Родният рефер ще ръководи срещата от втория кръг на група “С” между отборите на Аржентина и Египет.

Аржентинците загубиха от Австралия с 0:2 в първия си мач, докато египтяните удържаха 0:0 срещу един от фаворитите в турнира - Испания. Двубоят е от 10:30 часа българско време в неделя сутрин.

По традиция помощници на Кабаков ще бъдат Деян Вълков и Мартин Маргаритов. 

За последно български рефер имаше наряд от олимпийските игри преди близо три десетилетия - в Барселона 1992 това се случи с Любе Спасов.

Междувременно стана ясно, че други две български бригади имат международни наряди, но в Европа. Драгомир Драганов и помощниците му Петър Джугански и Мартин Димитров ще ръководят реванша от Лигата на конференциите между румънския ФКСБ и казахстанския Шахтьор. Четвърти съдия е Станислав Тодоров. Румънците спечелиха първия мач с 1:0. 

Волен Чинков пък получи наряд за реванша между датския Орхус и северноирландския Ларн. Негово помощници ще бъдат Денис Соколов и Димитър Димитров, а четвърти съдия Георги Димитров. Ларн спечели първата среща с 2:1.