Селекционерът на германския национален отбор по Йоахим Льов ще обсъди в следващите дни въпроса за бъдещето си на поста с управата на Германския футболен съюз.

Бундестимът претърпя провал при защитата на титлата си на Мондиал 2018 в Русия, където отпадна още в първата фаза, след като загуби от Република Корея с 0:2 в последния си мач и завърши на последно място в група F.

Маншафтът се прибира по-късно днес с чартър до Франкфурт на Майн. Президентът на ГФС Райнхард Гриндел заяви, че вече се е срещнал и е говорил с Льов в сряда вечерта след елиминацията на отбора от Световното първенство.

"Разбрахме се да се видим отново в следващите няколко дни и да продължим разговора, за да преценим как да продължим", заяви Гриндел за "Билд".

Провалът даде повод за спекулации, че Льов, който неотдавна продължи договора си до 2022 година, може да бъде освободен.

Той пое състава през лятото на 2006 година и оттогава под негово ръководство Германия стигаше най-малко до полуфинал на всеки голям турнир, в който участва.

"За мен все още е рано да кажа дали оставам. Нуждая се от още малко време, за да видя нещата по-ясно. Вътрешното ми разочарование е огромно. Още съм в шок и не мога да проумея как допуснахме тази загуба от южнокорейците. Аз нося отговорността, това е ясно. Но първо искам да се събера и след това да обсъдим нещата на спокойствие", каза Льов.

Букмейкърите веднага дадоха предложения за залози за следващ селекционер на Германия. Фаворит е мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп с 3 коефициент.

Арсен Венгер е втори със ставка 4,50, а трети е Юрген Клинсман с 5. Като евентуални възможности са посочени още Юлиан Нагелсман, Зинедин Зидан, Юп Хайнкес и други.