Националният селекционер Илиан Илиев коментира жребия в турнира Лига на нациите, където България се падна в група с Люксембург, Северна Ирландия и Беларус.

Илиев заяви, че е важно тимът да използва предстоящите контролни срещи преди турнира и да изгради гръбнак преди официалните мачове.

Той не скри задоволството си от жребия, като го радва факта, че сме избегнали трудния тим на Швеция.

"Няма значение дали сме доволни от жребия. Важното е да погледнем реално на нещата. Важното е да оценим, че можеше да е по-тежък. Избегнахме Швеция. Не трябва да подценяваме или надценяваме отборите, а да погледнем реално къде сме. Важното е да изградим някакъв стил на игра в предстоящите контролни срещи и да се стремим да спечелим групата.

Доволни сме от контролите, които осигурихме. Коментират се мачовете с Танзания и Азербайджан. Азербайджан е подобен на тези, които ще срещнем в Лигата на нациите, а Танзания игра в Купата на Африка и са не лош отбор. Важното е, че няма да има много пътувания, а мачовете са на едно място.

Важно е да изградим стил и да направим гръбнак на отбора. Да се опитаме да спечелим групата. Знаем израстването на Люксембург. Другите два отбора не са направили нещо уау, но видяхме, че като подценим някой или надценим нас, после страдаме.

Няма да има много промени в състава. Предвид че е период, в който първенствата вървят и има много време дотогава, ще направим разришен списък и ще обявим 25 човека, които ще играят", каза Илиев.

Жребият коментира и директорът на националния отбор Георги Иванов:

"Наглед е добър жребий, но сме в ситуация, в която не можем да подценяваме никой отбор. Люсекмбург ги познаваме бегло от контрола, а другите не. Сега отборът ни е по-добър, отколкото преди две години. Новият треньор има голяма възможност от избор на играчи. Надявам се да постигнем целите, които сме си поставили. Знаем, че квалификациите бяха с тежки противници. Опитахме да изграждаме отбор и ни беше трудно. Сега е полезно да се подготвим за Лигата на нациите, а след това и за Световното първенство.

В спорта винаги има опасност да не се случи това, което предвиждаш. Мога да кажа, че Люксембург е сериозен отбор с много натурализирани чужденци. За другите не мога да коментирам, но смятам, че сме на едно ниво и всичко зависи от нас. Класират се два отбора и шансовете са по-големи. Вървим в една линия да сме смирени и не трябва да говорим големи думи. Преди квалификациите говорихме за Сърбия и Унгария, но видяхме, че са големи отбори.