Португалският защитник Рубен Семедо получи петгодишна условна присъда, след като бе признат за виновен по четири различни обвинения. Футболистът на Олимпиакос се забърка в проблеми през 2018 година, когато играеше от Виляреал, като тогава дори прекара пет месеца в затвора, но бе пуснат под гаранция от 30 000 евро, за да продъжли да играе.

Семедо получи присъдата след обвинения за грабеж, нападение, отвличане и притежание на огнестрелно оръжие, но се размина със затвора. Освен това той се сдоби със забрана да посещава Испания в следващите осем години.

Играчът е признал пред съдебните заседатели, че не е действал по свое желание, а заради друг човек, на когото е дължал пари.

Бившият младежки национал на Португалия е магнит за проблеми извън терена. Преди време бе изслушван и заради сбиване в бар, което отново се случи при престоя му във Виляреал.

Кариерата на 26-годишният дефанзивен футболист така и не се разви спрямо очакванията. Преди три години той премина от Спортинг (Лисабон) във Виляреал за почти 15 милиона евро, но изигра само пет мача за "жълтата подводница", след което бе преотстъпван два пъти в родината си, а този сезон бе продаден на Олимпиакос.