Билети за 10 000 лири вървят вече онлайн в продажба за мача Англия - Германия, който се очертава да е черешката на тортата от осминафиналите на Евро 2020.

На "Уембли" във вторник ще има 45 000 фенове, като ще се допускат и германски привърженици, като английската Футболна асоциация предоставя 8000 билета за тях.

Но от федерацията на тази страна са съобщили, че няма да могат да осигурят необходимите условия за пътуване в ситуацията с пандемията, като са нужни тестове, документи за ваксинация и т.н., като се очаква германците да вземат и разпределят не повече от 2000 билета. Останалите ще вървят онлайн и ще бъдат купени пак от англичани.

В няколко сайта за организирани футболни екскурзии платформи за продажби на билети вече се появиха пакетни предложения. Вероятно става дума за продажба от хора, които тепърва очакват да получат пропуските, тъй като реалното им разпространение още не е започнало.

Или за такива, закупили ги преди първенството, без да знаят кой ще играе на този осминафинал на "Уембли". Тогава цената им е била между 55 и 90 лири.

Същевременно истерията около класическия сблъсък вече започва да се усеща, като тази сутрин заглавията в английската преса са основно свързани с напомняне на историята на футболния терен между Англия и Германия.

Няма песимизъм или прекомерен оптимизъм, което между другото важи и за двата лагера.

"Давайте германците", е заглавието на "Метро" и "Дейли Телеграф", но пък "Гардиън" обръща гледната точка, изваждайки за заглавие думите на Йоаким Льов след равенството с Унгария, че "отборът ще се наслади на пътуването до Лондон". Така изданието съставя водещо изречение: "Давайте англичаните".

"Няма от какво да се притесняваме, но не знаем и какво да очакваме, защото не сме наясно кое лице на отбора на Саутгейт ще видим", анализира Дани Мърфи, бивш играч на Ливърпул и Англия.

В Германия мненията са сходни. ОК, Бундестима има традиция да печели важни мачове с този съперник, но с играта, показана в два от трите мача в групата...

Льов обеща да видим друг немски тим във вторник на "Уембли", а почти същото каза Саутгейт преди два дни след 1:0 над Чехия в последния мач на англичаните в групата.

Така усещането за пълна непредвидимост преди големия дуел става още по-силно.